preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Braća Radić

 > Naslovnica
 

Projekt „Be Better- Biti bolji“ - Cirkularna ekonomija u proizvodnji automobila.

Autor: Anamarija Gajger, 10. 6. 2019.

U četvrtak, 06. lipnja 2019.g  održano je  još jedno predavanje u okviru projekta „Be Better- Biti bolji“ na temu Cirkularna ekonomija u proizvodnji automobila. Organizatori su  Ekonomska škola Braća Radić,  Srednja Strukovna škola Antuna Horvata, Pučko otvoreno učilište Ivan  iz Đakova i časopis Poduzetnik kao nositelj projekta.  

Gost je ovaj puta bio g.  Miroslav Škaro iz Osijeka, prvi Hrvat koji je Teslu Model S najprije rastavio do posljednje matice, a zatim ponovno sastavio. Učenici su na zanimljivom predavanju imali priliku poslušati iskustva iz tog projekta, te se kroz prezentaciju vozila Tesla na gradskom parkiralištu upoznati  s vrlo naprednom tehnologijom električnih vozila. Gospodin Škaro je ispričao učenicima kako se kroz rad na  sastavljanju Tesle S upoznao s tom tehnologijom te da će se transport budućnosti sigurno temeljiti upravo na električnim automobilima. Prezentacija Tesle bila je  prvi susret učenika Strukovne škole i Ekonomske škole s električnim automobilom. Učenike Strukovne škole, automehaničare, zanimale su prije svega tehničke  karakteristike jer se s takvim automobilom gotovo uopće ne mogu susresti u praksi. Profesor Roland Kolarević je naglasio da su ovakve prezentacije znatno korisnije i zanimljivije nego teorija s kojom se učenici susreću u udžbenicima. Učenike Ekonomske škole je pak zanimalo odakle gospodinu Škari  ideja da od dva automobila sastavi novi jer za to treba znanja, hrabrosti, ali i poduzetničkog duha. Gospodin Škaro je na kraju učenicima ukazao na važnost cjeloživotnog učenja i naglasio da je znanje kapital koje im nitko ne može oduzeti. Potaknuo  ih je da slijede svoje snove i budu uporni u njihovom ostvarivanju,  baš kao što to radi i on.

Projektni tim Ekonomske škole Braća Radić čine profesorice Marija Milanović, Anamarija Gajger, Bernardica Šušak i Spomenka Crnoja.

 

Spomenka Crnoja, dipl.oec.
Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
Tražilica
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Ekonomska škola Braća Radić / Vijenac kardinala A. Stepinca 11, HR-31400 Đakovo / ss-ekonomska-bracaradic-dj.skole.hr / ured@ss-ekonomska-bracaradic-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju