preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

KOLIKO JEZIKA GOVORIŠ, TOLIKO LJUDI VRIJEDIŠ

Da su još stari Rimljani spoznali vrijednost učenja i poznavanja stranih jezika ,potvrđuje ova stara latinska izreka. A aktualnost iste potvrđena je danas u našoj knjižnici prigodom uručenja certifikata najbolje plasiranim učenicima naše škole na međunarodnim on-line natjecanjima BHV savjetodavne agencije za izbor studija u Europi koja je partnerska organizacija ovih natjecanja.


 Certifikati su uručeni učenicima, Ani Blažević, Danijeli Tokalić i Luki Pitincu za Engleski jezik, te Ivoni Nedić, Mihaeli Poplašen i Fabiu di Carlu za njemački jezik. Iako je najbolji rezultat iz engleskog jezika postigao učenik Marin Bilandžić, greškom sustava za njega danas nije bio pripremljen certifikat, ali ćeto bitiispravljeno i certifikat će mu bit poslan poštom u najskorije vrijeme.

Predstavnica BHV , Iva Kušek upoznala je učenike s mogućnostima i prednostima studiranja u Europi, u prvom redu u Danskojog gdje je moguće studirati bez ikakvog plaćanja školarine i u Ujedinjenom kraljevstvu gdje se može studirati uz vrlo povoljne studentske kredite otplata kojih poćinje tek nakon zapošljavanja i sigurnog financijskog osamostaljivanja korisnika. Ono što čini razliku između studiranja u inozemstvu i u Hrvatskoj je obrazovni sustav koji se zasniva na učenju kroz rad, praktičnoj primjeni znanja u izradi projekata zajedno sa studentima drugih struka, obavljanje praktičnog dijela studija kod poslodavaca i mogućnost stvaranja vlastite mreže poslovnih partnerstava što vodi većoj konkurentnosti na europskom tržištu rada i lakšem i bržem zapošljavanju. Značaj poznavanje stranog jezika je za ostvarivanje takve karijere neupitno.

Činjenica da se 76% studenata zaposli odmah nakon završetka ovih studija, nije prošla nezapaženo kod naših učenika. Prema pokazanom interesu čini se da će se već ove godine neki od naših učenika uz pomoć savjetnika iz BHV pokuša prijaviti na neki od fakulteta u Ujedinjenom kraljevstvu. Rok za podnošenje prijave je 1.ožujka, poželimo tim učenicima puno sreće.

Nakon današnjeg događaja još smo sigurniji da organiziranja ovakvih natjecanja i sudjelovanje u njima , osim pružanja iskustva učenicima i mogućnosti da svoje znanje usporede sa znanjima svojih vršnjaka diljem Europe, doprinose internacionalizaciji škole čemu bi svaka moderna obrazovna ustanova trebala težiti. Ako je današnji događaj otvorio vidike makar samo jednom učeniku i pomogao mu da prepozna svoje sposobnosti,onda se svaki trud isplatio.

  

http://www.radio-djakovo.hr/2018/01/urucenje-certifikata-ucenicima-gimnazije-i-ekonomske-skole/Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zlata Hrženjak   datum: 30. 1. 2018.

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju