Datum objave: 15. listopada 2022.
Kategorija: Naslovnica

Obilježavanje Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje

Dana 14. listopada 2022. godine u Ekonomskoj školi „Braća Radić“ obilježeni su  Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje koji se tradicionalno obilježavaju u Hrvatskoj tijekom mjeseca listopada.

Prigodnu izložbu starinskih predmeta za svakodnevnu upotrebu u kućanstvu (petrolejske lampe, korito za izradu pekarskih proizvoda, ručni „top“ za izradu bakinih kolačića, mašinica za mak, glineni ćupovi, porculanske zdjele, pegle na žar (prve „bežične“ pegle), mlinac za kavu, stari molitvenik, križ, krunica itd. sa zanimanjem su pogledali svi nazočni, a tijekom velikog odmora svi su, uz pjesmu i ples kušali pekarske proizvode. Naravno, tu je bilo i neizostavno kolo, kojeg je odsvirao naš školski tamburaški sastav.

Koordinatorica ovog javnog događanja u školi je Nataša Šantić, a suradnici su: Mirela Fekete, Željka Gal, Marija Milanović, Spomenka Crnoja, Anamarija Gajger, Bernardica Šušak, Sanja Vargić, Katica Mišković, Danica Crnov, Stana Mihalj, Maja Ivić, Nikola Hrehorović, Tomislav Kruljac, Tomislav Vinković i ravnatelj Željko Bionda.

Hol škole uredili su učenici 1. UR i 4. E1 razreda te volonteri Volonterskog kluba Tesa. Članovi Učeničke zadruge „Eko&Eko“ s voditeljicom Katicom Mišković i suradnicima također su izložili eko-buketiće izrađene od lišća različitih stabala.

Pročitajte još

UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

Učenici koji ostvaruju pravo upisa u I. razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025., koji se upisuju u programe obrazovanja za koje je potrebno dostaviti dokumente o ispunjavanju posebnih uvjeta iz natječaja za upis (dokazivanje zdravstvene sposobnosti...

Naši učenici na ljetnoj praksi u tvrtki OG-CS

Naši učenici na ljetnoj praksi u tvrtki OG-CS

Na ljetnoj praksi odnosno na OG-CS Academy sudjeluje šest naših učenika koji su upravo završili treći razred smjera Web dizajner, a to su Marino Friedrich, Veronika Rakušić, Toni Orešković, Ena Majdančić, Marina Jurišić i Zvonimir Perošević. Opširnije na sljedećoj...

Skip to content