2019-05-13 15:53:51

Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): EU Skills agenda, Mobility and Guidance, Bergen, Norveška, 08.-11.5.2019.

Tijekom prošloga tjedna, naša škola je sudjelovala na seminaru i aktivnostima TCA u Bergenu u Norveškoj. Na seminaru je sudjelovalo 27 stručnjaka iz 15tak zemalja. Iz naše škole, sudjelovanje na seminaru je izborila Natalija Siladjev,pedagoginja savjetnica koja je aktivnim sudjelovanjem i dijeljenjem iskustva iz prakse pridonijela zajedničkom radu.

„Svrha je ovog seminara unaprjeđenje znanja o promociji i profesionalnom usmjeravanju u mobilnosti – te na traženje odgovora na pitanje kako možemo poboljšati profesionalno usmjeravanje u mobilnosti odnosno razumijevanje kako je mobilnost ključna u postizanju ciljeva u cjeloživotnom učenju.

Očekivani rezultati seminara su razvijeni prototip standarda/metode/plana za rad u usmjeravanju u mobilnosti, umrežavanje sudionika i dijeljenje iskustava te inspiracija za daljnji rad i prijavu europskih projekata vezanih za temu seminara.

Seminar je otvoren za sudjelovanje organizacijama aktivnima u području obrazovanja i osposobljavanja koje su spremne aktivno sudjelovati i doprinijeti seminaru dijeljenjem vlastitih ideja i iskustava.

Ciljana skupina seminara su savjetnici u profesionalnom usmjeravanju, nastavnici zainteresirani i aktivni u području profesionalnog usmjeravanja za zaposlenje i mobilnosti za područje za koje se prijavljuju (obrazovanje odraslih ili strukovno obrazovanje i osposobljavanje)“

Tijekom 3 dana boravka u Bergenu , norveška Agencija za mobilnost organizirala je za sudionike niz korisnih predavanja i radionica.

Iz programa :

-Opening session by Head of Section at Diku Ms. Kristin Amundsen Welcome by Director General at Diku, Mr. Harald Nybølet

-Presentation of the Norwegian Quality Framework for career guidance by Dr. Erik H. Haug. 

 -Introduction of Design Thinking,  Presentation of the Personas from the pre-task 

-First workshop: Empathise & define by Associate Professor Linda H. Lien and Senior Advisor at Diku Ms. Anne Kloster Holst

Start-up session day 2

-New Europass – opening doors to learning and working in Europe by Senior Advisor Ms Kjersti Skjervheim

-Second workshop: Ideate 

 -How to make sure the learning outcome becomes skills and competencies?  Ms Susann Johnsen

 -Third workshop: Ideate & prototype

-Start-up session last day 

 -Wrapping up workshop: What have we learned?


Srednja strukovna škola braće Radića Đakovo