preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Braća Radić

 > Eko-škola
Eko škola

Tinova ekološko-kreativna poruka

Autor: BRANKICA RADONIĆ, 1. 6. 2021. 10:33

Energetska kompanija Prvo Plinarsko Društvo (PPD), povodom proslave 20 godina poslovanja, u suradnji s Udrugom Lijepa Naša organizira ekološko-kreativni natječaj "Štedi, štedi jer energija puno vrijedi!“ za učenike osnovnih i srednjih Ekoškola.

 

[više]

Naši učenici na državnoj smotri "Biosigurnost i biozaštita"

Autor: BRANKICA RADONIĆ, 1. 6. 2021. 10:31

Tim učenika naše škole koji sudjeluju na državnoj smotri „ Biosigurnost i biozaštita“ čine: Tena Žulj, Lana Lešić , Matej Galović i Marko Dorić . Od nekoliko ponuđenih tema za srednje škole, odabrali su temu „Jedno zdravlje“. Izradom plakata i video uratka prema pravilima natječaja sudjeluju u online pilot projektu predstavljajući našu školu.

[više]

Generacijski drvored Vijest ima dokument u privitku

Autor: BRANKICA RADONIĆ, 29. 4. 2021. 17:38

Dan planete Zemlje obilježavamo tradicionalnom sadnjom drvoreda učenika Ekonomske škole „Braća Radić“ Đakovo. Tako će se ove godine generacijski drvored povećati za još šest stabala, upravo koliko je razreda maturanata u našoj školi. Naši maturanti posadili su drvorede na dječjem igralištu pored autobusnog kolodvora pod pokroviteljstvom Univerzala d.o.o. i grada Đakova. Kao i prethodnih godina, svako stablo bit će označeno pločicom na kojoj je napisana generacija i razred. Naši maturanti će u budućnosti sve uspomene srednjoškolskih dana moći prepričavati u hladu krošnje stabala koje su zasadili.

I najmanja učinjena stvar važna je u očuvanju našeg planeta. Naš dom moramo čuvati svakog dana. Važno je zapamtiti  da će naše zdravlje prvenstveno ovisiti o čistoj prirodi te zelenim šumama, parkovima i livadama!

U projektu su sudjelovali predstavnici maturantskih razreda te nastavnici: Bernardica Šušak, Domagoj Lučić i Brankica Radonić.

 

Lana Lešić, 3.E2

[više]

Novinarska radionica

Autor: BRANKICA RADONIĆ, 27. 11. 2020. 09:10

Medijska radionica koju provodi Udruženje za razvoj kulture "URK" bavi se ulogom medija u informiranju i educiranju javnosti kao i pitanjem raznolikosti medijskog polja danas. Učenici će brađivati   različite novinarske forme i naučiti  kako napisati jasnu sažetu i informativnu vijest.

 Radionicu će voditi Lujo Parežanin i Martina Domladovac, novinari portala Kulturpunkt.hr. 

 

 

[više]

Radionica "Monocikl"

Autor: BRANKICA RADONIĆ, 1. 10. 2020. 08:55

Za sve one koji vole nove izazove i puno gibanja, a pri tom su uporni i kreativni, u sklopu projekta "Močvarni laboratorij" radionica održavanja balansa i vožnje monocikla održana je u našoj školi.Pridržavajući se epidemioloških mjera, učenici 1UR razreda okušali su se u vožnji monocikla. Voditelji radionice su bili Ivana Pedljo i Jasmin Dasović 

[više]

DRAMSKA RADIONICA

Autor: BRANKICA RADONIĆ, 28. 9. 2020. 08:46

Svijet nije stao zbog Covida-19, ali je zasigurno usporio. Je li to, dugoročno gledano, dobro ili loše, pokazat će najbolji sudac - vrijeme. Projekt "Močvarni laboratorij“ nastavljamo dramskom radionicom u suradnji s poznatim kazališnim redateljem Mariom Kovačem koji već ima pregršt iskustva s ovim tipom rada pa ne sumnjamo da će naš 2E2 razred biti oduševljen i bogatiji za još jedno novo iskustvo.

[više]

Projekt "Močvarni laboratorij"

Autor: BRANKICA RADONIĆ, 22. 9. 2020. 08:18

Već drugu godinu zaredom u suradnji s Udruženjem za razvoj kulture Zagreb (URK) nastavljamo projekt „Močvarni laboratorij“ s nizom zanimljivih radionica.

[više]

Pilot-projekt biosigurnost i biozaštita u našoj školi

Autor: BRANKICA RADONIĆ, 14. 9. 2020. 14:19

Obzirom na novonastalu situaciju izbijanja pandemije virusa SARS-CoV-2 uočena je važnost dodatne edukacije učenika, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika  o navedenom problemu. Glavni poticaj za pokretanje ovog projekta, kako bi se u osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj uvelo poučavanje o sadržajima vezanim uz biosigurnost i biozaštitu je važnost promicanja vrijednosti očuvanja ljudskog zdravlja i prevencije zaraznih bolesti. 

[više]

Poduzetništvo iz druge perspektive - radionica

Autor: BRANKICA RADONIĆ, 16. 6. 2020. 11:18

U suradnji s Udruženjem za razvoj kulture (URK) iz Zagreba projekt „Močvarni laboratorij „ u kojem sudjeluju učenici Ekonomske škole Braća Radić se nastavlja online radionicom  „Pogled na poduzetništvo iz druge perspektive“ koja se održava dana 16.6. s početkom u 10.00h.Voditeljica radionice je Renata Glad.

Uz učenike iz Križevaca te zainteresirane sudionike iz Zagreba, na radionici sudjeluju naše  učenice Antonia Matanovac, Leona Čović i Lara Juras.

[više]

Močvarni laboratorij u našoj školi

Autor: BRANKICA RADONIĆ, 13. 5. 2019. 20:30

Udruženje za razvoj kulture „URK“  i Klub Močvara iz Zagreba provode program Močvarni laboratorij  koji mladima pruža aktivnosti neformalnog obrazovanja.Redovito je podržan od strane Ministarstva kulture, Ministarstva demografije, obitelji,mladih i socijalne politike, Grada Zagreba.

 

[više]

Aktivni mladi u zaštiti okoliša - postavljanje kućica za ptice

Autor: BRANKICA RADONIĆ, 13. 5. 2019. 20:26

Volonterski tim Ekonomske škole Braća Radić u Đakovu uz suradnju sa poduzećem Univerzal i podršku Grada Đakova dana 9.4.2019. postavili su kućice za ptice na području nekoliko lokacija u gradu. Park pobjede, park u naselju Sjever, park DV Vila, Park Kralja Zvonimira, Park Mirka Kladarića.

 

[više]

Drvored generacija 2018./2019.

Autor: BRANKICA RADONIĆ, 13. 5. 2019. 19:37

Učenici Ekonomske škole  nastavljaju već treću godinu zaredom sa sadnjom kuglastog javora na gradskim bazenima i na taj način u suradnji s gradskom tvrtkom Univerzal d.o.o. obilježavaju Dan planeta Zemlje.

Tako će se ove godine generacijski drvored povećati za još 6 stabala, upravo koliko je razreda maturanata u našoj školi. Kao i prethodnih godina, svako stablo bit će označeno pločicom na kojoj je napisana generacija i razred a sve uspomene srednjoškolskih dana moći će se prepričavati u hladu krošnje  već za nekoliko godina. Voditeljici projekta Bernardici Šušak pridružili su se na terenu i razrednici maturantskih razreda.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
 > Eko-škola
CMS za škole logo
Ekonomska škola Braća Radić / Vijenac kardinala A. Stepinca 11, HR-31400 Đakovo / ss-ekonomska-bracaradic-dj.skole.hr / ured@ss-ekonomska-bracaradic-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju