preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Braća Radić

 

ETNA SCHOOL EXPO - POSLJEDNJI SUSRET UČENIKA INASTAVNIKA U PROJEKTU S.I.K.U.L.A., RANDAZZO, ITALIJA

Autor: Zlata Hrženjak, 4. 7. 2019.

Posljednji susret učenika i nastavnika u okviru projekta S.I.K.U.L.A programa Erasmus + održao se u Randazzu, Sicilija od 20. do 24. svibnja 2019. Sam susret predstavljao je ETNA SCHOOL EXPO, manifestaciju na kojoj su partnerske institucije predstavljale svoje uratke tijekom projekta na izložbi plakata odabranih fotografija svoje regije, gastronomskom ponudom i kulturološkom sudjelovanjem u folklornim i zajedničkim koreografijama.

Posljednji susret je u stvari bio konačni proizvod projekta - događaj koji je uključivao izložbu plakata s najzanimljivijim lokacijama iz svake zemlje, predstavljanje lokalnih folklornih i drugih plesova, kao o gastronomije lokalnih podrčja. Na manifestaciji ETNA SCHOOL EXPO sudjelovali su i lokalni poduzetnici iz Randazza.

Prvi dan je bio posvećen posjeti nacionalnog parka Etna što je najdragocjeniji izvor naših domaćina za promidžbu i razvoj turističke ponude. Tijekom boravka u nacionalnom parku, polaznici su imali prilike vidjeti ljepote krajolika,koji je izložen stalnim promjenama tijekom svake nove erupcije Etne, aktivnog vulkana po kojem je park i nazvan, ući u podzemne špilje, ali i prošetati prekrasnim stoljetnim šumama.

Drugi dan je bio prilično popunjen aktivnostima, svi sudionici su peredstavljali svoje nacionalne plesove i druge koreografije, učili jedni od drugih i pripremili zajednički multikulturalni nastup za stanovnike Randazza. Događaj je također upotpunjen nastupom lokalne folklorne skupine osnovnoškolaca koji su izveli sicilijansku Tarantellu, nastupom mažoretkinja, bubnjara i povorkom srednjovjekovne suite predstavljajući sicilijansku aristokraciju, vitezove i dvorske dame. Španjolski tim nas je iznenadio čitanjem odlomka iz Cervantesovog romana Don Qijote.

Tijekom manifestacije održala se i konferencija proizvođača maslinovog ulja i vina kojoj su također nazočili partneri u projektu.

Projekt S.I.K.U.L.A  je organiziranjem ovog događaja koji je predstavljao o konačni proizvod projekta, postao duboko i mplementiran u život lokalne zajednice Randazza.

    ,           
Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
 > Projekti  > ERASMUS+  > STUDENTS'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' INTERNATIONAL KNOWLEDGE UNVEIL LOVELY AREAS
CMS za škole logo
Ekonomska škola Braća Radić / Vijenac kardinala A. Stepinca 11, HR-31400 Đakovo / ss-ekonomska-bracaradic-dj.skole.hr / ured@ss-ekonomska-bracaradic-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju