preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Braća Radić

LET'S SHARE OUR HERITAGE

Radionice u sklopu projekta Let's share our heritage Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tihana Moro Vladić, Spomenka Crnoja, 31. 10. 2019. 11:06

 

Proteklog tjedna, u sklopu projekta Let's share our heritage u Ekonomskoj školi „Braća Radić“ održano je nekoliko međunarodnih radionica kojima su prisustvovali sudionici iz Rumunjske, Portugala, Grčke i Turske  i profesori Ekonomske škole. Prva je održana u utorak, 22. listopada pod vodstvom prof. Kristine Kaučić, a naziv joj je bio Project based learning.  Cilj radionice bio je pomoći nastavnicima u vođenju projekata te dati im neke osnovne informacije kako odraditi dobar projekt

[više]

Osvrt na projektni tjedan

Autor: Mirela Lemo Prevoznik, 28. 10. 2019. 10:59

 

Proteklog tjedna Ekonomska škola „Braća Radić“ bila je domaćin prvoga susreta međunarodnog Erasmus+ projekta Letʻs share our heritage (Podijelimo svoju baštinu) u koji su uključeni profesori i učenici škola iz Rumunjske, Portugala, Grčke i Turske.

Kroz cijeli tjedan profesori su sudjelovali na različitim međunarodnim radionicama u našoj školi koje su ih pripremale za daljnji tijek projekta u ostalim zemljama sudionicama.

[više]

Posjet Osijeku i staroj gradskoj jezgri Tvrđi

Autor: Tihana Moro Vladić, 24. 10. 2019. 19:54

 

Sudionici Erasmus+ projekta Let's share our heritage u četvrtak 24.10. posjetili su Osijek u pratnji profesorice Zrinke Kedačić. Putem do Osijeka upoznati su s poviješću i mjestima koja će vidjeti u Osijeku te su po dolasku u staru baroknu jezgru Tvrđu prošli kroz Vodena vrata, jedini sačuvani stari ulaz u Tvrđu. Prošetali su Tvrđom do crkve Uzvišenja Svetoga Križa i franjevačkog samostana, novouređenog trga kod Starog mlina te do glavnog trga u Tvrđi  i spomenika Presvetoga Trojstva. Prolazeći Osijekom vidjeli su secesijske zgrade, gradsku knjižnicu te tržnicu, spomenik braniteljima i popularnog šetača. Kratak pogled na Županijsku ulicu i konkatedralu na Trgu Ante Starčevića bio je dovoljan da gosti budu zadivljeni. Oduševio ih je mir koji su osjetili u Tvrđi te izgled grada koji brine za očuvanje svoje baštine, a posebno ih je nasmijala priča o komarcima koji su gotovo zaštitni znak Osijeka.

Zaključili smo kako su naše zemlje povezane te dijele mnoge izraze i običaje koje su u prošlosti razmijenili miješanjem kultura, ali i ratovanjima.

[više]

Let's share our heritage: Cjelodnevni izlet i aktivnosti na otvorenom: Kopački rit, Vučedol, Vinkovci

Autor: Tihana Moro Vladić, 23. 10. 2019. 20:51

 

Aktivnosti trećega dana obuhvatile su posjet mjestima prirodne i kulturne baštine našega kraja. Park prirode Kopački rit bio je prvo odredište. Uz pratnju stručnoga vodiča, dio sudionika projekta provozao se brodom, a dio je prošetao Parkom te su se upoznali s njegovom bogatom florom i faunom. Kopački rit stanište je brojnim pticama močvaricama, običnom jelenu te orlu štekavcu, koji je i simbol Parka.

[više]

Drugi dan projekta Let's share our heritage

Autor: Spomenka Crnoja, 23. 10. 2019. 11:05

 

Drugi dan projekta Let's share our heritage započeli smo predavanjem Project based learning koje je održala prof. Kristina Kaučić u prostorijama naše škole. Predavanju su prisustvovali profesori gosti sudionici projekta i profesori naše škole. Tema je bila organiziranje projektne nastave, prikaz oblika i metoda rada u međunarodnim projektima. Nakon održane prezentacije gosti su posjetili Državnu ergelu lipicanaca u našem gradu gdje su se upoznali s njenom dugom tradicijom. U poslijepodnevnim satima posjetili smo Galeriju Ivana Meštrovića u Vrpolju i Spomen-dom Dragutina Tadijanovića u Slavonskom Brodu. Gosti su upoznali dva velikana naše kulturne baštine, a profesorica Zrinka Kedačić, koja nam se pridružila kao službeni vodič i prevoditelj, predstavila im je i grad Slavonski Brod te iznijela podatke o njegovu smještaju i nazivu.

[više]

Projekt Let's Share Our Heritage - službeni doček u našoj školi

Autor: Tihana Moro Vladić, Mirela Lemo Prevoznik, 22. 10. 2019. 10:40

U ponedjeljak 21. listopada 2019. od 13:00 sati u Ekonomskoj školi „Braća Radić“ naši su se učenici i profesori vrijedno pripremali za službeni doček sudionika ERASMUS+ projekta Let's Share Our Heritage. Zbog službenog odsustva ravnatelja, dobrodošlicu je u ime Škole gostima poželjela pedagoginja Natalija Siladjev. Uz pratnju tamburaša naše škole, zbor je dočekao sudionike pjesmom Đakovo, Đakovo grade. Profesorica Mirela Lemo Prevoznik održala je uvodni govor te, s profesoricama Tihanom Moro Vladić i Spomenkom Crnoja, pozdravila goste i poželjela im dobrodošlicu.

[više]

Počinje međunarodni projekt Let's Share Our Heritage

Autor: Mirela Lemo Prevoznik, 21. 10. 2019. 11:32

Projekt Let's Share Our Heritage (Podijelimo svoju baštinu), u kojemu sudjeluje Ekonomska škola „Braća Radić“, počeo je danas, u ponedjeljak 21. listopada. Prvi gosti stigli su u Đakovo jučer u popodnevnim satima, a voditeljice projekta dočekale su ih i pomogle smjestiti u pansion Laguna, u kojemu će boraviti za vrijeme trajanja projekta. 

 

[više]

Novi projekt Ekonomske škole Braća Radić

Autor: Zlata Hrženjak, 28. 9. 2019. 08:46

Let's share our heritage, Erasmu+ KA229 u kojem sudjelujupartnerske škole iz Rumunjske, nositelj projekta, Portugala, Grčke, Turske i Hrvatske. 

[više]

 


Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
 > Projekti  > ERASMUS+  > LET''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''S SHARE OUR HERITAGE
CMS za škole logo
Ekonomska škola Braća Radić / Vijenac kardinala A. Stepinca 11, HR-31400 Đakovo / ss-ekonomska-bracaradic-dj.skole.hr / ured@ss-ekonomska-bracaradic-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju