preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Braća Radić

Volonterski klub

Naša škola postala je sudionik projekta „Školski volonteri – osnaživanje i mentorstvo škola za koordiniranje volonterskih programa“ koji provodi Forum za slobodu odgoja u suradnji s partnerskim organizacijama: Udrugom MOST iz Splita, Volonterskim centrom Osijek i ll osnovnom školom Vrbovec.

 Temeljem natječaja naša škola izabrana je kao jedna od 18 škola  u Hrvatskoj koja će biti uključena u projekt koji financijski podržava Europska unija iz Europskog socijalnoga fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Projekt je podržan od strane Ministarstva socijalne politike i mladih te Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta.

 Uključenjem u projekt:

  • obogaćujemo školski kurikulum pozitivnim vrijednostima
  • omogućiujemo učenicima učenje kroz osobno zalaganje
  • razvijamo kod učenika solidarnost za društvene probleme
  • povećavamo motivaciju učenika za učenjem
  • omogućujemo razvoj građanskih kompetencija učenika

 

Vremenski tijek projekta: srpanj 2017. – svibanj 2019.

Cilj volonterskog programa: Razvoj i poticanje volonterskih projekata radi njegovanja solidarnosti i senzibilnosti djece i mladih za potrebe društva kroz organizirane volonterske aktivnosti učenika, volontiranje učenika u lokalnoj zajednici te kroz sudjelovanje i doprinos vanjskih volontera aktivnostima škole.

Voditeljice projekta: Jelica Paradžik – Lazarević, prof.

                                  Marija Milanović, prof.

 

_____________________________________________________________________________________________________________

 

 

Aktivnosti Volonterskog kluba su:

  1. Vršnjačka pomoć u učenju – dugoročna volonterska aktivnost – učenici volonteri pomagati će učenicima s negativnim ili lošim ocjenama.
  2. Vršnjačka pomoć u rješavanju stresa – učenici volonteri zajedno s profesoricom Sidonijom Grubišić u školskoj dvorani organizirati će jednom tjedno besplatni sat ZUMBE.
  3. Posjet udruzi NEVEN – kratkoročna volonterska aktivnost – kojom se učenici upoznaju s radom Udruge, upoznaju se s djecom i provode vrijeme u igri  i druženju.

 

 

___________________________________________________________________________________________________

Datum osnivanja Volonterskog kluba: 6. prosinca 2017.

Naziv Volonterskog kluba:T.E.S.A.

.

Glavni odbor Volonterskog kluba : Tea Budžaki, Marijana Ćurić, Andrea Đelagić, Klara Hrehorović, Lara Juras, Lucija Marijanović, Marko Pešut i Marin Vitman.

 

CILJ DJELOVANJA: 

Volonterski klub T.E.S.A. osnovan je s ciljem promicanja važnosti volontiranja, humanitarnog djelovanja i brige za okoliš. Osnivanjem  kluba sve dosadašnje aktivnosti objedinjuju se i proširuju s ciljem uključivanja učenika, roditelja i šire lokalne zajednice u promicanju Tolerancije, Empatije, Solidarnosti i Asertivnosti.

 

 

 

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
 > Nastava  > Slobodne aktivnosti  > Volonterski klub
CMS za škole logo
Ekonomska škola Braća Radić / Vijenac kardinala A. Stepinca 11, HR-31400 Đakovo / ss-ekonomska-bracaradic-dj.skole.hr / ured@ss-ekonomska-bracaradic-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju