preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

SURADNJA „MALIH TVRTKI“ OSNOVNE ŠKOLE BUDROVCI I VJEŽBENIČKIH TVRTKI EKONOMSKE ŠKOLE BRAĆE RADIĆ ĐAKOVO

Dana 27. listopada 2017. održan je treći Školski sajam jesenskih plodova u Osnovnoj školi Budrovci.

Tom su prilikom učenici vježbeničkih tvrtki naše škole sudjelovali u ulozi mentora u edukaciji „malih tvrtki“ kroz savjete u vođenju prodajnog razgovora, predstavljanja tvrtke i pružanja potpore u svim aktivnostima koje su bile predviđene za taj dan. Učenici mentori u cijelosti su pripremili učenike primjereno njihovoj dobi.


To je ujedno i početak suradnje srednjoškolaca i učenika Osnovne škole Budrovci na projektu Europska poduzetnička škola. Cilj ovog projekta je razvijanje poduzetničkih kompetencija i komunikacijskih vještina te primjena stečenih znanja iz matematike, prirode i društva s posebnim naglaskom na stjecanje osnova financijske pismenosti.

Za vrijeme sajma učenici su ponosno predstavili tradicijske proizvode svoga zavičaja i pokazali iznimnu kreativnost u izradi istih.

Ravnatelj Ivan Jukić istaknuo je da je sudjelovanje na sajmu bilo zanimljivo i izazovno, a osnovni cilj bio je naučiti barem jednu od osam ključnih kompetencija EU koje predstavljaju kombinaciju znanja, vještina i stavova potrebnih za osobno ispunjenje i razvoj, aktivno građanstvo, socijalnu uključenost i zapošljavanje.

 

O sudjelovanju na sajmu svoje dojmove iznijele su učenice:

Doris Butor, 4. E1

Posjetivši sajam shvatila sam da je to jako korisno. Posebno za učenike osnovne škole. Srednjoškolci su svoja znanja prenijeli na osnovnoškolce koji su to jako dobro usvojili. To znanje će moći primijeniti kako sada tako i u budućnosti. Smatram da bi se suradnja sa Osnovnom školom Budrovci trebala nastaviti i narednih godina s novim generacijama kako bi se i oni marketinški i financijski osvijestili. Također kako bi naučili vlastitim snagama zaraditi novac i brinuti se za svoju egzistenciju.

 

Barbara Kemec, 4.K2

Osnovnoškolci su me iznenadili svojim trudom i bili su jako kreativni pri kreiranju svojih proizvoda koje su vrlo vješto prezentirali te uz pomoć mentora uspješno izvršili prodaju, ispisali račun, vodili prodajni razgovor… Naročito mi se svidjelo radi stjecanja nekog novog iskustva, koje će mi trebati za budućnost.

 

Koordinatorice ovog projekta u Ekonomskoj školi Braća Radić su Jelica Paradžik-Lazarević, Spomenka Crnoja i Anamarija Gajger, a učenici mentori su: Anamarija Parač, David Ferić, Doris Butor, Ines Martinović, Josipa Zdunić, Klara Maroši, Petar Maroši, Maja Talajić, Marija Ručević, Marina Milošević, Barbara Kemec, Matej Blažević i Karlo Sito.

 

 

Spomenka Crnoja, dipl.oec. i Anamarija Gajger, dipl.oec.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ante Jurić   datum: 2. 11. 2017.

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju