preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Projektni dan

U Ekonomskoj školi Braća Radić Đakovo u petak 20. listopada održan je projektni dan koji je obuhvatio humanitarne akcije Piramida i Obrazovanjem do boljeg života - Škole za Afriku, izložbu Dani kruha te aktivnosti projekta Mi jedemo odgovorno.


Kao i prethodnih godina, akciju Piramida organizirali su  članovi Stručnoga vijeća stranih jezika na čelu s profesorima Mirelom Lemo – PrevoznikStanom Pavić i Matom Lovrićem. Prikupljeni su trajni prehrambeni proizvodi koji su predani Udruzi sv. Vinka Paulskog iz Đakova, a koja će ih podijeliti onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Program Škole za Afriku pokrenut je 2005. godine u Cape Townu. U prikupljanje pomoći za 13 najugroženijih zemalja u Africi uključilo se 27 zemalja iz cijelog svijeta, a „više od 30 milijuna djece dobilo je priliku ići u školu i time ostvariti sigurniju budućnost."

Učenici naše škole u petak su prikupili dobrovoljne priloge za školovanje djece u Africi i na taj su se način pridružili velikoj zajednici koja pomaže ostvariti prava djece na afričkom kontinentu.

Tradicionalno, u petak je obilježen i Dan kruha - Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Izložbu kruha, pekarskih proizvoda te plodova zemlje pripremili su učenici s voditeljicom, prof. Natašom Šantić, u suradnji s profesoricama Katicom Mišković te Darinkom Rechner. Nakon izložbe, kao i uvijek, učenici i posjetitelji mogli su uživati u okusima pripremljenih proizvoda.  

Projekt se u Ekonomskoj školi ostvaruje nizom aktivnosti, a jedna od njih je Bakin kutak, u koji su se prošli petak uključili svi zainteresirani nastavnici i učenici.

Tako su se u bakinom kutku, koji je bio i ukrašen na starovinski način, našli sir od dunja, pita sa šljivama, gužvara, prova, supita, kruh s masti i paprikom, rezanci s orasima i makom, kiseli kupus, juha od tikvica i mnoga druga tradicionalna slavonska jela.

Jela koja su napravljena bila su vrlo ukusna, a sve su nas neizbježno podsjetila na naše bake i stara dobra (zdravija) vremena

 

 

Više fotografija pogledajte na stranici Eko škola (Projekti).

Priredila: Ana Birovljević, prof.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ante Jurić   datum: 24. 10. 2017.

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju