preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Naknadni rok za upise od 4. rujna do 8. rujna

 

 


Sukladno točki XX. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018., učenici koji nisu ostvarili pravo upisa u ljetnome ili jesenskome upisnom roku ili oni koji se nisu u ljetnom i jesenskom roku prijavljivali za upis, mogu se prijaviti za upis u naknadnome roku u srednju školu u program obrazovanja u kojem je nakon jesenskoga upisnog roka ostalo slobodnih mjesta (objava slobodnih mjesta bit će dostupna od 3. rujna na www.upisi.hr ). 

Učenici se za upis u naknadnome roku srednjoj školi prijavljuju pisanim zahtjevom od 4. do 8. rujna 2017. godine. Upisno povjerenstvo škole o upisu učenika u naknadnome roku odlučuje temeljem pisanoga zahtjeva učenika te podatke o upisu unosi u NISpuSŠ. Učenici moraju ispunjavati sve uvjete propisane Pravilnikom o elementima i kriterijima te natječajem vaše škole. U školama u kojima je to uvjet za upis moraju zadovoljiti i na ispitu sposobnosti i darovitosti. Škola za te učenike organizira provjeru na dan dostave dokumentacije. Ako je sva potrebna dokumentacija dostavljena, ispisuje se upisnica, roditelj/skrbnik i učenik je potpisuju i potom se ispunjavanje i toga uvjeta označuje u sustavu i učenik je upisan u srednju školu. 

Kandidati koji osnovnoškolsko obrazovanje završavaju izvan obrazovnoga sustava RH, kandidati koji žele nastaviti srednjoškolsko obrazovanje te kandidati koji su osnovnoškolsko obrazovanje završili u institucijama za obrazovanje odraslih, a nisu ispunili registracijski obrazac na ljetnom ili jesenskom roku trebaju se prije dolaska u školu javiti Središnjem prijavnom uredu Agencije za znanost i visoko obrazovanje na e-mail srednja@azvo.hr ili na broj telefona 01/6274-877. Učenici koji prijavljuju paralelne glazbene programe, a glazbena škola ih nije aktivirala u sustavu (ako su aktivirani na ljetnom ili jesenskom roku nije potrebno ponovo), navedena škola ih treba prvo aktivirati (na kartici Izvanredni kandidati/Aktivacija kandidata) i zatim se može izvršiti naknadna prijava.

Ukratko koraci za Naknadni upisni rok: 
- Učenik dostavlja pisani zahtjev školi 
- Škola na kartici Upisi/Naknadni upis unesene ime i prezime učenika 
- Evidentira učeniku program za koji je pokazao interes i za kojeg ima slobodno mjesto 
- Provjerava ispunjava li učenik sve uvjete natječaja škole (provjera sposobnosti, dodatna dokumentacija, bodovni prag) 
- Na kartici Prijave i rezultati/Ljestvica poretka/Redovna rang lista provjerite je li navedeni učenik uspješno rangiran 
- Zatim se ispisuje upisnica koju treba potpisati roditelj/skrbnik i učenik te označiti u sustavu (Evidencija nakon rangiranja).Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ante Jurić   datum: 3. 9. 2017.

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju