preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Projekt Let's Share Our Heritage - službeni doček u našoj školi

U ponedjeljak 21. listopada 2019. od 13:00 sati u Ekonomskoj školi „Braća Radić“ naši su se učenici i profesori vrijedno pripremali za službeni doček sudionika ERASMUS+ projekta Let's Share Our Heritage. Zbog službenog odsustva ravnatelja, dobrodošlicu je u ime Škole gostima poželjela pedagoginja Natalija Siladjev. Uz pratnju tamburaša naše škole, zbor je dočekao sudionike pjesmom Đakovo, Đakovo grade. Profesorica Mirela Lemo Prevoznik održala je uvodni govor te, s profesoricama Tihanom Moro Vladić i Spomenkom Crnoja, pozdravila goste i poželjela im dobrodošlicu


Slijedila je još jedna tradicionalna pjesma Sinoć kad je pao mrak te predstavljanje našega grada i naše škole video uratkom učenika. Gosti su također imali priliku kratko predstaviti svoje zemlje, gradove i škole. Svi su bili oduševljeni kulturnim i prirodnim dobrima koje su sudionici projekta predstavili kao svoju najpoznatiju baštinu.

Naši su učenici, pod mentorstvom profesorice Željke Gal, uvježbali ulomak iz romana Đuka Begović te na taj način gostima približili pisca Ivana Kozarca, čiju će rodnu kuću posjetiti u sklopu ovoga projekta.

Profesor Krešimir Fabijančić i profesorica Matea Fabijančić, odjeveni u tradicionalnu slavonsku nošnju, predstavili su gostima zanimljivosti vezane uz nošnju i osvojili naklonost publike svojim nastupom i plesom.

Zbor, predvođen profesoricom Natašom Šantić, a potpomognut profesoricom Mirelom Fekete, otpjevao je pjesmu Moja šokadija te uz pjesmu otplesao Oj, Ivane, Ivaniću, Šokačko kolo, Kukunješće i Martinsko kolo. Predviđeno je i uključivanje gostiju u ples, što su svi spremno prihvatili te su se oduševili Šokačkim kolom.

Na samom kraju službenog dočeka, naši su se učenici proveselili te pjevali šokačke pjesme i plesali, a svi prisutni imali su priliku počastiti se tradicionalnom slavonskom hranom koju su pripremili profesori domaćini.

Atmosfera je bila više nego ugodna, čemu svjedoči podatak da su se gosti zadržali i duže od planiranoga te su nevoljko prekinuli druženje. Službeni dio prvoga dana završio je posjetom Muzeju Đakovštine, uz vodstvo profesorica Zlate Hrženjak i Tihane Moro Vladić, u kojemu su se još jednom uvjerili o bogatoj kulturnoj baštini grada Đakova. 

 

Tekst: Josipa Sabo, 4. E2

Foto: Nataša Šantić, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ana Birovljević   datum: 22. 10. 2019.

Tražilica

Kalendar
« Prosinac 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


UPISI
Upisi 2019./2020.


 

preskoči na navigaciju