preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Braća Radić

 > Naslovnica
 

Svečana akademija - Dan škole

Autor: Ana Birovljević, 6. 5. 2019.

U petak 3. svibnja 2019. godine, u Hrvatskom domu kulture u Đakovu, održana je svečana akademija kojom je Ekonomska škola Braća Radić obilježila svoj dan.

U program nas je, već tradicionalno, himnom uveo zbor profesora Ekonomske škole Braća Radić i Gimnazije Antuna Gustava Matoša pod ravnanjem profesora Tomislava Ljepotića. Zbor je, osim himne, izveo i evergreen Yesterday planetarno popularne grupe Beatles, a prof. Ljepotić bio je pratnja i učenici Lani Ljubas, koja je otpjevala pjesmu Billie Eilish Six feet under.

Prva točka Akademije, nakon svečanog uvoda i riječi dobrodošlice ravnatelja Željka Bionde, bio je monolog kojim je učenica Tea Bernardić, pod mentorstvom prof. Tihane Moro Vladić, nastupila na županijskoj smotri Lidrano. Drama Nora norveškog pisca Henrika Ibsena, iz koje je preuzet monolog, govori o obiteljskim odnosima, pitanju ravnopravnosti u obitelji i društvu te pravu na ostvarivanje osobne slobode.

Budući da naši učenici vole strane jezike i dobro se snalaze u raznim jezičnim situacijama, profesorica Sanja Vargić, s učenicima Nikolom Bošnjakovićem, Marinelom Božanović, Adrianom Hanulak, Julijanom Kristić i Anom Stojak uvježbala je recitaciju pjesme Basa Böttchera Liebeserklärung an eine Chinesin, u kojoj mladić želi osvojiti Kineskinju koja ne razumije njemački. Svojim su simpatičnim nastupom nasmijali publiku, a oduševili su odličnim izgovaranjem njemačkih rečenica koje su publici bile pomalo (ne)razumljive.

Svoj su plesni talent, i ove godine, pokazali učenici plesne skupine Contento koju vodi prof. Sidonija Grubišić, otplesavši dvije koreografije koje su kroz godinu marljivo uvježbavali i pripremali.

Stihove pune boli pjesme Ti koja imaš nevinije ruke, koje je napisala poznata hrvatska spisateljica Vesna Parun, izrekla je učenica Antonija Skender.

Svojim zanimljivim i uvijek nepredvidivim nastupom, dramska skupina, koju je uvježbala prof. Željka Gal, a čine ju naši glumci Karlo Đurašević, Mislav Bošković, Petar Jarčević, Lana Lešić, Filip Cicvarić i Bartol Ilakovac, izvela je Molierovu komediju Škrtac u kojoj se govori o pohlepi i škrtosti – svevremenskom problemu čovječanstva.

 

 

U našoj je školi svaki dan zanimljiv i bogat različitim aktivnostima. Učenice 3.E2 razreda Tea Bernardić i Manuela Bibković, pod voditeljstvom profesorice Marije Milanović, osmislile su video uradak kojim su nam pokazali kako izgleda jedan dan u našoj školi.

Osim u slobodnim aktivnostima, mnogi naši učenici postigli su značajne uspjehe i na školskim, županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima te sudjelujući u raznim projektima. Za svoj su trud dobili priznanja koja im je uručio ravnatelj Željko Bionda.

Maturanticom generacije proglašena je Antonija Skender (4.PT), a za odličan uspjeh i uzorno vladanje nagrađeni su i Nataša Bačić (4.PT), Toni Sabo (4.K2), Mihaela Šajkunović (4.E1), Mirna Brkić (4.E1), Katarina Kolar (4.E2) i Martina Krunić (3.PR).

Izuzetne rezultate ostvarili su i učenici na državnim natjecanjima. Tako su Mia Drenjančević, Tea Grlić i Barbara Knezović (4.E1), pod mentorstvom profesorice Jelice Paradžik-Lazarević, osvojile drugo mjesto u disciplini Smotra vježbeničkih tvrtki, a Toni Sabo, Zrinka Grbavac i Gabriel Nerovčić (4.K2), s mentoricom profesoricom Mirelom Fekete, treće mjesto u disciplini Poduzetništvo. Valentina Prgomet (4.PT), uz mentorstvo profesorice Gizele Sabolski, osvojila je treće mjesto na državnom natjecanju u disciplini Poslovni tajnik.

Na državnom natjecanju sudjelovala je i ženska futsal ekipa naše škole, uz mentorstvo profesora Darija Jagodića. U ekipi je dvanaest učenica, a to su Ivana Pejić, Emanuela Čudina, Paula Kedačić, Klara Maroši, Lana Buršić, Maja Ivić, Marija Jarić, Tanja Karoli, Mateja Sinjeri, Sofija Slobođanac-Zetović, Ana Tilli i Lucija Weh.

Za sportašicu generacije proglašena je Emanuela Čudina (4.K1), a za sportaša Ivan Miličević (4.K2).

Najbolji u poznavanju engleskog jezika je Gabriel Nerovčić (4.K2), koji je ostvario najbolji rezultat u školi na međunarodnom natjecanju Best in English te osvojio treće mjesto na županijskom natjecanju iz engleskog jezika. Fabio di Carlo (2.E2) pokazao se najboljim u poznavanju njemačkoga te također ostvario najbolji rezultat na međunarodnom natjecanju Best in Deutsch te osvojio treće mjesto na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika.

Na sajmu vježbeničkih tvrtki najbolja je bila VT Ferbas d.o.o., a drugo i treće mjesto zauzele su VT Melaronija d.o.o. te VT Clay d.o.o.

Spomenimo još i Josipu Sabo, Anu Meznarić i Roberta Petrovića (3.E2), koji su osvojili treće mjesto na Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije u sklopu projekta Kreativna riznica, uz mentorstvo profesorice Marije Milanović, te Marina Vitmana (3.E1) zbog izuzetnog doprinosa u podizanju ekološke svijesti u lokalnoj zajednici.

Pohvaljeni su i učenici koji su sudjelovali u Erasmus+ projektima i međunarodnom STEM projektu Innovate your dreams te učenici koji su se plasirali na županijska i međužupanijska natjecanja. 

Pohvalit ćemo i video uradak profesorice Antonije Bilić koja je prikupila fotografije školskih događanja te napravila vrlo kreativnu prezentaciju uz koju smo se prisjetili cijele protekle godine, školskih projekata, putovanja, natjecanja i ostalih aktivnosti.

Voditeljice Akademije bile su Antonija Skender (4.PT) i Lucija Duvnjak (4.E2), a u organizaciji i ostvarenju svečane akademije bili su uključeni mnogi učenici te nastavnici: Tihana Moro Vladić, Antonija Bilić, Ana Birovljević, Željka Gal, Mirela Lemo Prevoznik, Mirela Fekete, Sidonija Grubišić, Nataša Šantić, Sanja Vargić, Marija Milanović, Tomislav Gal, Dario Jagodić, Sonja Sabo, Tomislav Marijanović, Tomislav Vinković i Ante Jurić.

 

 

Svima zahvaljujemo na uloženom trudu i prigodnom programu, a posebno gostima koji su se odazvali pozivu te na taj način uveličali našu svečanost. 

 

Tekst: Antonija Skender, 4.PT

Foto: Antonija Bilić, prof., Nataša Šantić, prof.
Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
Tražilica
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Ekonomska škola Braća Radić / Vijenac kardinala A. Stepinca 11, HR-31400 Đakovo / ss-ekonomska-bracaradic-dj.skole.hr / ured@ss-ekonomska-bracaradic-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju