preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Pronašao sam ključ zdravlja

Prošlu smo srijedu, 24. siječnja 2018, imali priliku poslušati predavanje o zdravoj prehrani pod nazivom Pronašao sam ključ zdravlja. Predavanje je učenicima i profesorima naše škole održao prof. dr. Ivan Zirdum koji promovira zdravu i sirovu hranu, naglašavajući da je za zdravlje suvremenog čovjeka izuzetno važno promijeniti dosadašnji način prehrane.


Prof. Zirdum svojim je predavanjem nastojao osvijestiti svoje slušatelje o važnosti sirove hrane te upozoriti na njezin utjecaj na okoliš s obzirom da nema termičke obrade.

Veliku želju približavanja zdravog načina prehrane učenicima pokazao je svojom velikodušnom donacijom 19 knjiga koje promoviraju zdravu prehranu. Posebno je istaknuo knjigu Želiš li biti zdrav? Zaboravi kuhanje! autora Helmuta Wandmakera. Prof. Zirdum, baš kao i autor spomenute knjige, pobornik je sirove prehrane. Knjiga nudi mnoge savjete o zdravoj prehrani te ističe da povratak na prirodnu prehranu pospješuje nestanak mnogih bolesti: gojaznosti, visokog krvnog tlaka, povišenih vrijednosti kolesterola, prehlade, glavobolje i mnogih drugih civilizacijskih bolesti.

Kako je predavanje bilo prihvaćeno među učenicima, pročitajte u njihovim osvrtima.

 

Predavanje profesora Zirduma u početku se činilo vrlo poučno i zanimljivo. Hrana je bila predstavljena u drugačijem svjetlu od svakidašnjeg te smo imali priliku čuti što sve hrana može napraviti. Profesor je predstavio puno knjiga o zdravoj, odnosno prirodnoj hrani, koja je, prema njemu, zdrava jedino ako je sirova. Takva prirodna u stanju je izliječiti mnoge bolesti te nam je kao dokaz ispričao svjedočanstvo jednoga doktora. Uvod i glavni dio su mi se svidjeli jer je imao dobre argumente pa sam se u određenim trenutcima tijekom predavanja pitala trebam li početi s takvim programom. Ipak, malo sam se pokolebala u zaključnom dijelu kada je dosta sugestivno pokušao reći kako smo mi biljojedi te nismo predviđeni da jedemo meso. Svakako smatram da bismo svi trebali unijeti promjene u način ishrane, ali možda ne baš tako isključivo izbaciti jednu vrstu namirnica. (Antonija Skender, 3. PT)

Predavanje o zdravoj prehrani mi se svidjelo, bilo je zanimljivo. Naučio sam dosta novoga, kao npr. ako smo bolesni ne moramo samo uzimati tablete, sirupe itd. Ako malo vise istražimo, svako voće ili povrće je lijek za nekakvu bolest. (Luka Poplašen)

​Oduvijek sam znala da je zdravo jesti sirovo voće i povrće, ali na predavanju gospodina Zirduma proširila sam svoje znanje o tome. Naučili smo kako voće i povrće može utjecati na naše zdravlje i kako čak može i izliječiti neke bolesti. Predavač je tako iz svoga iskustva ukazao na važnost zdrave prehrane u čovjekovu životu. Ovo je primjer koji ću svakako pokušati slijediti. Iako u svom svakodnevnom životu već dovoljno koristim voće i povrće, sada sam shvatila koliko je važno pri tome jesti sezonsko i, po mogućnosti, domaće proizvode. (Bruna Šimić)

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ana Birovljević   datum: 29. 1. 2018.

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju